Business Internaţional

Grecia analizează vânzarea a jumătate din participaţia la OTE, pentru a reduce datoria statului

Autor: Oncu Marius Gheorghe

13.04.2011, 20:28 39

Grecia analizează vânzarea a jumătate din participaţia de 20% lagrupul de telecomunicaţii OTE, prezent şi în România, parte a unuiplan de reducere a datoriilor statului ce include privatizarea maimultor active, potrivit presei elene, citate de Reuters.

Guvernul va anunţa până la sfârşitul săptămânii detaliile unuiprogram de privatizări prin care vrea să obţină 50 de miliarde deeuro până în 2015, dar şi planul fiscal pentru perioada2012-2014.
Mai multe ziare din Grecia au anunţat miercuri, fără a cita surse,că executivul ia în calcul vânzarea unei participaţii la companiade utilităţi PPC, la care statul deţine 51% din acţiuni, însă odecizie finală nu a fost luată încă. PPC controlează peste 90% dinpiaţa energiei din Grecia.

"Cazul OTE pare să fie într-o fază mai avansată. Dacă guvernulaprobă, atunci vânzarea unei participaţii de 10% ar putea avea locanul acesta", potrivit cotidianului elen Kathimerini.

OTE este controlat de grupul german Deutsche Telekom, caredeţine o participaţie de 30% şi asigură managementul operatoruluielen.

În România OTE deţine 56% din capitalul Romtelecom, divizialocală de telefonie mobilă Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos,cu profil IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO