Business Internaţional

Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor

Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor

Autor: Anca Dumitrescu

19.10.2012, 14:50 325

Samaras a dat asigurări omologilor săi că autorităţile de la Atena sunt aproape de un acord cu reprezentanţii troicii creditorilor privind detaliile pachetului de austeritate de 13,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani şi o serie de reforme structurale, ca cele destinate pieţei muncii.

Guvernul speră să finalizeze discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI la începutul săptămânii viitoare, astfel încât să poată avea loc o reuniune extraordinară a Eurogroup pe 29 octombrie, când miniştrii de Finanţe din zona euro vor analiza măsurile şi raportul troicii.

Ulterior, Parlamentul elen trebuie să aprobe planul de austeritate şi bugetul pentru 2013, iar Eurogroup să aprobe la o şedinţă ordinară din 12 noiembrie furnizarea tranşei de împrumut de 31,5 de miliarde de euro.

Odată acest fapt îndeplinit, liderii zonei euro vor putea să discute planuri de sustenabilitate a datoriilor Greciei şi cum să fie acoperit un eventual deficit de finanţare rezultat din prelungirea cu doi ani, până în 2016, a termenului de respectare a ţintelor bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO