Business Internaţional

Grecia îşi va relua creşterea economică în 2014

Grecia îşi va relua creşterea economică în 2014
15.04.2013, 17:34 461

Troika creditorilor internaţionali ai Greciei, care include Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, a anunţat că economia ţării va reîncepe să crească anul viitor, şi va fi capabilă să îşi ţină în frâu datoriile, precum şi că următoarea tranşă din asistenţa financară va fi eliberată curând, scrie BBC.

Datoria externă a Greciei contabilizează 160% din PIB, FMI avertizând că aceasta trebuie redusă la 120% din PIB pentru ca economia să fie sustenabilă. În prezent, Grecia este în al şaselea an consecutiv de scădere economică.

Troika a reevaluat de curând progresul economic al Greciei şi a anunţat că ţările din zona euro ar putea aproba eliberarea a 8,8 miliarde de euro. Din 2010 până în prezent, Grecia a fost susţinută de bailout-uri în valoare de 270 de miliarde de euro. Pentru a se califica la acest ajutor economic, Grecia a trebuit să reducă cheltuielile bugetare şi să crască taxele, ceea ce a dus la revolte violente în rândul cetăţenilor. Troika susţine că recapitalizarea bancară în Grecia este aproape completă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO