Business Internaţional

Grecii îşi vând insulele pentru a-şi plăti datoria externă

25.06.2010, 10:06 65

Grecia intenţionează să vândă sau să concesioneze pe termen lungo parte dintre cele 6.000 de insule ale sale, în încercarea de a-şiplăti imensa datorie externă, conform publicaţiei The Guardian,citată de Mediafax.

O parte din insula Mykonos, una dintre destinaţiile turisticecele mai frecventate ale Greciei, se află de asemenea pe listaregiunilor care vor fi vândute, potrivit ziarului britanic. Otreime din această zonă este deţinută de Guvernul elen, care cautăun cumpărător dispus să injecteze capital şi să dezvolte un complexturistic de lux, potrivit unei surse apropiate de negocierile încurs de desfăşurare.

Potenţialii investitori interesaţi de insula Rhodos sunt înprincipal ruşi şi chinezi. Roman Abramovici, miliardarul caredeţine clubul de fotbal Chelsea, s-ar număra printre ceiinteresaţi, deşi un purtător de cuvânt al acestuia a negat căacesta este pe punctul să realizeze o investiţie în Rhodos. Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO