Business Internaţional

Greşeala imensă care zguduie Uber din temelii, făcută chiar de CEO-ul companiei. Ar putea însemna sfârşitul companiei

Greşeala imensă care zguduie Uber din temelii, făcută...

Autor: BUSINESS Magazin

25.01.2020, 00:14 15056

Cu doar o săptămână în urmă, o decizie a intrat în vigoare în cadrul companiei Uber, care va avea consecinţe majore în anii următori: Co-fondatorul şi fostul CEO Travis Kalanick şi-a dat demisia din consiliul de administraţie al Uber, tăind legăturile cu compania pe care a ajutat-o ​​să crească de la zero. În realitate, Kalanick a fost forţat, în esenţă, să-şi părăsească funcţia de CEO în 2017, în urma unui şir de scandaluri şi a unor erori ale specialiştilor de comunicare, care i-au convins pe investitori că este necesară o schimbare în conducerea companiei, scrie Inc.com. Kalanick a fost înlocuit cu fostul director executiv Expedia, Dara Khosrowshahi.

Deşi au afişat un comportament cordial în faţa publicului, lucrurile au stat diferit între Khosrowshahi şi Kalanick în spatele uşilor închise. Când compania s-a listat la bursă în mai, lui Kalanick nu i-a fost permis să participe la ceremonia din cadrul New York Stock Exchange. Acesta a fost un semn uriaş de lipsă de respect faţă de bărbatul care a investit ani întregi în construirea acestei companii.

În lunile care au urmat, Kalanick şi-a vândut acţiunile. După ieşirea din consiliu, „s-a spălat pe mâini” de orice avea legătură cu Uber. Khosrowshahi era într-o poziţie unică, din care ar fi putut împiedica asta - şi ar fi trebuit să facă tot ce putea pentru a-l ţine pe Kalanick în conducere. Aceasta, scrie Inc.com, a fost greşeala sa capitală, care ar putea duce la prăbuşirea definitivă a companiei. Pentru că, permiţându-i lui Kalanick să plece, Khosrowshahi a pierdut mai mult decât experienţa acestuia. A pierdut o parte importantă din chintesenţa companiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO