Business Internaţional

Greu de închis robinetul: Jumătate dintre clienţii străini ai Gazprom deja au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazul rusesc

Greu de închis robinetul: Jumătate dintre clienţii...

Autor: Ştefan Stan

20.05.2022, 21:59 700

Aproximativ jumătate dintre cei 54 de clienţi străini ai Gazprom Export au deschis conturi bancare în ruble pentru a plăti pentru gazul rusesc, a dezvăluit joi vicepremierul rus Alexander Novak, potrivit TASS. 

"Există 54 de companii, inclusiv companii mari, mijlocii şi mici, care au contracte cu Gazprom Export", a declarat Novak, în cadrul conferinţei maratonului educaţional New Horizons. "Ştiu că aproximativ jumătate dintre ele au deschis deja conturi [la Gazprombank], unul în valută şi unul în ruble", unde valuta străină este ulterior convertită în ruble pentru plată.

Lista finalizată a cumpărătorilor de gaz rusesc, care au fost de acord să treacă la plăţi în ruble, va fi publicată în următoarele zile, a promis vicepremierul, citând calendarele complexe de plată şi de plăţi anticipate. "Acestea sunt aranjamente prelungite în timp - livrările din aprilie, de exemplu, sunt plătite în mai", a explicat Novak.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO