Business Internaţional

Greva de miercuri a piloţilor de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri, inclusiv din România

Greva de miercuri a piloţilor de la Lufthansa afectează...

Autor: Anca Dumitrescu

09.09.2015, 18:48 147

Reprezentanţii operatorului aerian au încercat să blocheze greva, a 13-a în ultimele 18 luni, cu un ordin temporar de supendare din partea justiţiei, care a decis însă că protestul sindicatului Vereinigung Cockpit este legal, relatează Reuters.

"Dacă nu vom primi o nouă ofertă din partea Lufthansa vom declanşa o nouă grevă", a declarat Markus Wahl, purtător de cuvânt al Vereinigung Cockpit, pe aeroportul din Frankfurt.

El a precizat că grevele pot fi declanşate oricând, dar sindicatul va anunţa protestul cu 24 de ore înainte.

Protestele piloţilor sunt legate de pensii, salarii şi planurile Lufthansa de a extinde operaţiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului să oprească extinderea diviziei Eurowings, care are licenţă de operare în Austria.

Conducerea Lufthansa susţine că trebuie să reducă cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care ţintesc piaţa germană.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat miercuri estimările de profit pentru actualul an fiscal cu 25%, datorită traficului ridicat de pasageri din perioadă verii.

Asociaţia patronală germană BDA a avertizat că grevele de la Lufthansa afectează întreaga economie germană, obiectivele piloţilor fiind discutabile din punct de vedere legal.

În România, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-întors către Munchen şi Frankfurt au fost anulate miercuri dimineaţa din cauza grevei Lufthansa. De asemenea, patru curse au fost anulate pe ruta Timişoara-Munchen, dus-întors, iar pasagerii afectaţi vor fi redirecţionaţi către alte zboruri.

Protestul de miercuri al piloţilor companiei Lufthansa are loc în intervalul 00.01 - 23.59 (ora Germaniei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO