Business Internaţional

Grevă la metroul din Londra în această seara şi mâine, pentru a doua oară în două luni

Grevă la metroul din Londra în această seara şi...

Autor: Raluca Manga

05.08.2015, 00:00 328
Reţeaua de metrou din Londra urmează să fie închisă săptămâna aceasta, pentru a doua oară în ultimele două luni, după ce negocierile au eşuat din cauza unui conflict cu privire la turele de noapte, au anunţat sindicatele, relatează AFP. Greva urmează să înceapă miercuri seara şi să continue toată ziua joi, după ce trei sindicate au respins o ofertă revizuită adersată personalului lor. Noua grevă intervine la mai puţin de o lună de la cea de 24 de ore, din iulie, când întreaga reţea a fost închisă pentru prima dată din 2002. Protestul va afecta în mod inevitabil milioane de navetişti şi turişti din capitală.
 
Sindicatele sunt blocate în negocieri dure cu conducerea metroului din Londra, din cauza planurilor primarului Boris Johnson de introduce serviciul în nopţile de vineri şi sâmbătă începând din 12 septembrie. Sindicatul conductorilor de metrou ASLEF a cerut amânarea introducerii noilor servicii, în aşteptarea unor noi negocieri, după ce a acuzat managementul că a fost "total inflexibil" în negocieri. "Regretăm cu adevărat disconfortul pe care îl va genera această grevă, însă vina aparţine încăpăţânării primarului, care insistă asupra lansării acestui proiect în septembrie în loc să aloce mai mult timp pentru a se ajunge la o înţelegere negociată", afirmă sindicatul într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO