Business Internaţional

Greva petroliştilor lasă Franţa fără benzină

Greva petroliştilor lasă Franţa fără benzină

Autor: Radu Racu

25.10.2010, 09:48 85

Un sfert din cele 12.300 de benzinării din Franţa au rămas fărăcombustibil duminică iar situaţia s-ar putea agrava luni, din cauzagrevei muncitorilor din rafinării, care protesteză împotrivamajorării vârstei de pensionare, scrie Bloomberg.

"Nu am livrat ieri, aşa că situaţia va fi mai dificilă astăzi",spune Jean-Louis Schilansky, şeful sindicatului petroliştilorfrancezi.

Autorităţile franceze au fost nevoite să suplinească lipsa decarburanţi prin importuri, majorând volumul zilnic de la 20-25.000de tone la circa 100.000 de tone. Totodată, circa 40.000 de tone aufost scoase din rezerva de stat.

Principalul depozit de carburanţi şi cea mai mare rafinărie dinnord-vest, amplasate de la Donges, sunt blocate de protestatari,afectând distribuţia din întreaga regiune.

Conform Reuters, mai multe meciuri de fotbal care ar fi trebuitsă aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute în nordul Franţei aufost amânate din cauza crizei din benzinării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO