Business Internaţional

Grupul Alexandrion va investi 100 de milioane de euro în construcţia unei distilerii în New York

Grupul Alexandrion va investi 100 de milioane de euro în...

Autor: Anca Olteanu

07.07.2017, 16:50 276

Alexandrion va fabrica în America, sub acelaşi brand, gin, rom, whisky şi ale produse pentru piaţa americană şi va importa din România „produse etnice româneşti”, precum Saber Alexandrion şi Brâncoveanu Alexandrion, a spus Salameh.

Suma alocată va fi investită în etape. Distileria din Statele Unite va avea dimensiuni puţin mai mari decât cea din România şi va avea cel puţin 400 de angajaţi.

Alexandrion Group are patru cinci consultanţi care caută spaţiu, iar Salameh speră ca în două-trei luni să găsească locul potrivit în New York, pentru ca anul viitor, prin luna iulie, să înceapă livrarea produselor. „Maxim la anul, în perioada asta, să începem să livrăm produse. Din momentul în care începem lucrarea într-o fabrică, în maximum un an trebuie să livreze primele sticle”, a spus Salameh.

„Alexandrion va copia ceea ce a făcut în România. (...) Pentru ca genul nostru de business să se extindă în piaţa americană nu trebuie să te mulţumeşti doar cu a muta acolo produse, trebuie să şi produci acolo, să concurezi cu producătorii care sunt acolo şi Alexandrion vrea să intre pe piaţa americană. Este o mutare strategică, nu este o mutare comercială”, a precizat Salameh.

„Ne uitam pe piaţa americană de cel puţin cinci ani de zile, dar acum am simţit că este momentul potrivit”, a mai spus fondatorul Alexandrion Group România.

Nawaf Salameh susţine că investiţia din ţară va continua. „Noi nu mutăm producţia din România. Investiţiile din ţară vor continua. România este într-un proces de dezvoltare şi acoperă toată piaţa europeană, Africa, Orientul Mijlociu şi alte ţări. Fabrica din America va acoperi piaţa americană; de acolo vom exporta produse americane în restul lumii”, a precizat Salameh.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO