• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.5070
  • Leu / USD4.2322
Business Internaţional

Grupul britanico-indian Liberty, care vrea să cumpere Sidex Galaţi , caută bani la alţii după ce un fond elveţian care îl finanţa a secat

Grupul britanico-indian Liberty, care vrea să cumpere Sidex Galaţi , caută bani la alţii după ce un fond elveţian care îl finanţa a secat

Autor: Răzvan Botea

23 oct 2018 890

Sanjeev Gupta, indianul care cumpără combinatul Sidex Galaţi de la Lakshmi Mittal, a abordat rivali din industrie pentru împrumutruri, după ce una dintre principalele sale surse de finanţare, fondul de investiţii elveţian GAM, întâmpină probleme, scrie Financial Times.

În ultimii trei ani, Sanjeev Gupta, supranumit „Salvatorul Oţelului“ (Savior of Steel - n.r. eng.), a avut o ascensiune impresionantă, de la o oarecare obscuritate la un imperiu industrial întins pe patru continente, cu afaceri de 17 miliarde dolari şi mai mult de 20.000 de angajaţi.

O serie rapidă de achiziţii, de la topitorii de aluminiu în Scoţia la oţelării în Australia, au condus la crearea imaginii sale de salvator al industriei în ţările respective. Una dintre principalele sale surse de finanţare, potrivit documenteor publice, a fost fondul elveţian GAM, care a deţinut obligaţiuni în valoare de 2,8 miliarde  dolari în companiile deţinute de familia Gupta. 

Una dintre principalele sale surse de finanţare, potrivit documenteor publice, a fost fondul elveţian GAM, care a deţinut obligaţiuni în valoare de 2,8 mld. dolari în companiile deţinute de familia Gupta.

GAM a întâmpinat probleme interne, care au culminat cu suspendarea directorului Tim Haywood şi cu retragerea investitorilor, potrivit Reuters.

Pentru ultimele sale achiziţii, Gupta s-a îndreptat către rivalii săi pentru finanţare.

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: -0,0063
Ieri:
Azi: 4.2322
Diferență: 0,4939
Ieri:
Azi: 5.5070
Diferență: 0,2823
Ieri:
Azi: 4.1850
Diferență: 0,2131
Ieri: