Business Internaţional

Grupul olandez NN anunţă achiziţionarea operaţiunilor companiei de asigurări MetLife în Polonia şi Grecia pentru 584 de milioane de euro. Compania ia în vizor 2,7 milioane de clienţi noi

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2021, 13:54 223

NN Group a anunţat astăzi că va cumpăra operaţiunile MedLife din Polonia şi Grecia pentru o sumă estimată la 584 de milioane de euro. Decizia va alimenta poziţiile de piaţă ale NN, compania consolidându-şi poziţia în sectorul polonez al pensiilor şi creând în acelaşi timp principala firmă de asigurări din piaţa din Grecia.

„Din punct de vedere strategic şi financiar este o oportunitate unică pentru a spori valoarea NN şi pentru a ne consolida poziţiile de lider în aceste pieţe (...) De vreme ce ne-am construit afacerile în Grecia din 1980 şi din 1994 în Polonia, ştim şi înţelegem foarte bine aceste pieţe”, spune David Knibbe, CEO al NN Group.

Compania intenţionează să obţină astfel 2,7 milioane de clienţi noi şi 450 de noi angajaţi, urmând să lucreze cu încă 1.600 de brokeri şi traderi. De asemenea, mişcarea va dubla baza de clienţi a NN în Polonia şi Grecia.

Achiziţia este aşteptată să creeze sinergii şi să genereze o serie suplimentară de capital operaţional de 50 de milioane de euro până în toamna lui 2024. Cel mai probabil, tranzacţia va fi încheiată în prima jumătate a anului viitor.

În România, NN are operaţiuni de asigurări şi administrare de investiţii, iar MetLife operează la nivel local pe segmentul de asigurări şi administrare de investiţii Pilon 2 prin Metropolitan Life.

Preţul unei acţiuni NN a crescut astăzi cu 1,2% la 40,7 euro, ceea ce se traduce printr-o capitalizare de piaţă de 12,94 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO