Business Internaţional

​Grupul Volkswagen închide două fabrici din Germania pentru câteva zile, după ce furnizarea de piese din Ucraina a fost oprită

​Grupul Volkswagen închide două fabrici din Germania...

Autor: Miruna Diaconu

26.02.2022, 12:18 100125
Grupul auto Volkswagen a decis oprirea acitivităţii în două fabrici din Germania pentru câteva zile ca urmare a faptului că aprovizionarea cu piese din Ucraina a fost oprită. Invazia Ucrainei de către Rusia perturbă lanţurile de aprovizionare ale industriei auto europene, scrie Financial Times.

Uzina Zwickau, din estul Germaniei, va fi închisă pentru patru zile, iar producţia din Dresda îşi va înceta activitatea timp de trei zile.

Volkswagen colabora cu producători de fire electrice din Ucraina, scrie Financial Times. Efectele acestor închideri vor însemna circa 1.200 de maşini în minus pentru producător. Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen, a declarat vineri că este prea devreme pentru a evalua impactul războiului din Ucraina asupra afacerilor grupului.

Totodată, producătorul german Mercedes-Benz a declarat că nu ştie încă dacă se va confrunta cu aceeaşi întrerupere a aprovizionării din Ucraina.

„Monitorizăm îndeaproape situaţia, dar este încă prea devreme pentru a evalua impactul acestei situaţii asupra afacerii noastre”, se arată într-un comunicat.

General Motors a declarat joi pentru Financial Times că are expunere limitată la lanţul de aprovizionare faţă de Ucraina.

Deşi Rusia şi Ucraina sunt pieţe mici pentru Volkswagen, care a vândut 9 milioane de maşini la nivel global în 2020, ambele ţări furnizează materii prime şi componente care sunt esenţiale pentru lanţul de aprovizionare al industriei.

Închiderea temporară a fabricilor VW este un ecou a unei acţiuni similare luate de producătorul de automobile spre sfârşitul anului 2020, cauzată de deficitul de semiconductori. Blocajele s-au transformat în curând într-o criză gravă, ducând la producerea de milioane de vehicule mai puţine în industrie în 2021.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO