Business Internaţional

Guvernul Argentinei suspectează o instanţă americană de fraudă cu obligaţiuni argentiniene

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

04.08.2014, 00:00 399

Ministerul argentinian al economiei a anunţat că va investiga o posibilă fraudă de mai multe milioane de dolari legată de obligaţiuni argentiniene după ce agenţia de control al pieţelor de capital a indicat că o instanţă de judecată americană s-ar putea face vinovată de falsificarea deciziei care a permis unor fonduri de hedge să primească compensaţii în cazul defaultului Argentinei, scrie Ria Novosti.

Aceste fonduri, de tip vultur, adică specializate pe specularea slăbiciunilor statelor cu probleme, deţin obligaţiuni argentiniene achiziţionate la preţ de discount şi au refuzat să se alăture multor altora care au decis să participe la planul de restructurare a datoriilor prin care Argentina a ieşit din defaultul de acum 12 ani. O instanţă americană a decis că datoriile acestor fonduri trebuie plătite înaintea acelora ale altor creditori, iar astfel Argentina a intrat din nou în default.

Agenţia argentiniană a cerut instanţei americane „informaţii precise despre operaţiunile cu bonduri”. „Modul în care a luat decizia judecătorul american arată că scopul său nu a fost să facă justiţie şi să permită negocieri echilibrate pentru ambele părţi, ci să creeze condiţii favorabile creditorilor predatori”, se arată într-un comunicat al ministerului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO