Business Internaţional

Guvernul britanic vrea să limiteze "salariile excesive" ale directorilor de companii

 Guvernul britanic vrea să limiteze "salariile excesive" ale directorilor de companii

Autor: Marius Oncu

08.01.2012, 16:40 190

Guvernul britanic va propune Parlamentului adoptarea unei legi care să limiteze salariile excesive ale directorilor de companii, prin creşterea transparenţei şi implicarea acţionarilor în aceste decizii, a declarat, duminică, premierul britanic, David Cameron, citat de Financial Times.

Legislaţia va fi introdusă în Parlament în această primăvară.

Premierul vrea ca acţionarii să decidă asupra pachetelor salariale pentru conducere, comparativ cu votul consultativ pe care îl pot exprima acum, dar şi în privinţa pachetelor financiare compensatorii acordate directorilor în cazul plecărilor înainte de încheierea contractelor.

Alte două măsuri analizate de secretarul de stat Vince Cable, care îngrijorează puternic companiile, au mai puţine şanse de a fi adoptate.

Există probleme la publicarea unui raport între nivelul salarizării conducerii şi cel al restului angajaţilor. O companie ca Goldman Sachs ar avea un raport bun, deoarece salariile sunt mari la foarte multe departamente, în timp ce retailerul Tesco ar sta mai rău, afirmă premierul.

Şeful executivului de la Londra a refuzat să susţină şi ideea ca un angajat să facă parte din fiecare comisie care stabileşte salariile.

Guvernul britanic analizează măsuri pentru a simplifica pachetele salariale şi compensatorii pentru directori, astfel încât acţionarii să poată mai uşor să le analizeze şi să voteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO