Business Internaţional

Guvernul bulgar: O criză a gazelor naturale este foarte probabilă

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Mădălina Bodârlău

24.09.2014, 00:00 229
Ministrul bulgar al economiei şi energiei Vasil Ştonov a sugerat că probabilitatea unei noi crize a gazelor naturale este foarte mare şi a avertizat că Bulgaria s-ar afla într-o situaţie extrem de dificilă dacă sunt suspendate livrările de gaze naturale ruseşti care ajung în UE prin Ucraina, scrie Novinite. Ministrul a explicat că Bulgaria ar putea face faţă o lună la o criză a gazelor, după care ar fi nevoită să restricţioneze livrările pentru industrie. Bulgaria importă gaze naturale din Rusia printr-o conductă care trece prin Ucraina şi România, a spus ministrul. El a precizat că o criză a gazelor s-ar face simţită în Bulgaria după doar câteva ore, în condiţiile în care Bulgaria are o producţie de gaze neglijabilă, de 500.000 de metri cubi pe zi. Spre comparaţie, România produce 30 de milioane de metri cubi de gaze pe zi.

Depozitul subteran de gaze al Bulgariei din apropierea satului Chiren ar putea furniza până la 4 milioane de metri cubi pe zi. Guvernul interimar bulgar sprijină toate proiectele de infrastructură de transport al gazelor, prioritatea sa fiind dezvoltarea reţelelor de interconectare cu România, Grecia, Turcia şi Serbia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO