Business Internaţional

Guvernul francez lansează un plan de 4 miliarde de euro pentru sprijinirea start-up-urilor. Angajaţii vor primi între 84% şi 100% din salariu

Guvernul francez lansează un plan de 4 miliarde de euro...

Autor: Eduard Ivanovici

29.03.2020, 15:00 146

Guvernul francez plănuieşte să lanseze un plan economic în valoare de 4,33 miliarde de euro, creat pentru sprijinirea start-up-urilor afectate de pandemia de coronavirus, potrivit France24.

Investiţiile din cadrul companiilor digitale au crescut semnificativ în Franţa ultimilor ani, fiind ajutate de reducerile fiscale şi de măsurile implementate de preşedintele Emmanuel Macron, care a promis să transforme ţara într-o „naţiune a start-up-urilor”.

Banii investiţi de fondurile cu capital de risc în start-up-urile franceze au înregistrat o creştere de 30% în primele trei trimestre din 2019, comparativ cu anul anterior.

Planul guvernului include o schemă de refinanţare pe termen scurt (160 de miliarde de euro), plata anticipată a unor credite (1,5 miliarde), plata accelerată a unor investiţii plănuite deja pentru sectorul în cauză (150 de miliarde) şi un flux de bani cash de 2 miliarde de euro.

„Având în vedere situaţia economică la nivel global, există riscul ca unii investitori să devină precauţi”, a declarat Cédric O, ministrul francez al sectorului digital.

În plus, angajaţii ale căror operaţiuni au fost suspendate vor primi de la 84% la 100% din salariu, ca parte a unei scheme create de statul francez de evitare a numărului mare de concedieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO