Business Internaţional

Guvernul grec pierde lupta în Parlament. Patru parlamentari ai partidului de guvernare se opun măsurilor. Vor mai trece măsurile de austeritate?

Guvernul grec pierde lupta în Parlament. Patru parlamentari ai partidului de guvernare se opun măsurilor. Vor mai trece măsurile de austeritate?

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Adrian Voicu

27.06.2011, 11:00 1352

Există şanse ca Grecia să nu poată aproba noul pachet de măsuride austeritate în această săptămână, riscând să rămână fărăfondurile alocate de UE şi FMI şi intrarea în insolvenţă, scrieBusiness Insider.

Conform publicaţiei elene Kathimerini, există în prezent patruparlamentari ai partidului de guvernare PASOK care au semnalat căse vor opune într-o măsură mai mică sau mai mare măsurilor deausteritate.

Ţinând cont de faptul că majoritatea parlamentară a guvernuluieste una destul de slabă, 155 din cele 300 locuri din parlament,aprobarea măsurilor va fi una extrem de greu de trecut.

Acest vot va fi al doilea test pe care Papandreou trebuie să îltreacă după ce acesta a reuşit să primească aprobarea parlamentuluipentru un nou guvern.

Grecia trebuie să plătească 6,6 miliarde de euro pentruobligaţiunile cu maturitate în august.

Duminică au avut loc discuţii cu creditorii internaţionali,autorităţile de la Atena sperând ca aceştia să fie de acord cu orostogolire a datoriilor pe o perioadă mai lungă.

Pentru a obţine pachetul de finanţare de 110 miliarde de euro,guvernul Papandreou trebuie să treacă un pachet de austeritate carear aduce bugetului o reducere a cheltuielilor cu 78 de miliarde deeuro

Thomas Robopoulos, membru în parlament din partea partidului deguvernare a declarat sâmbătă că ar putea vot împotriva măsurilor deausteritate, alăturându-se astfel unui alt parlamentar, AlexandrosAthanasiadis, care se opune vânzării unei participaţii în cadrulprincipalului distribuitor de electricitate, Public Power Corp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO