Business Internaţional

Guvernul Greciei atenţionează pe parlamentari: Ori aprobaţi pachetul de măsuri propus de UE şi FMI ori ne îndreptăm pe un drum "necunoscut şi periculos"

Guvernul Greciei atenţionează pe parlamentari: Ori aprobaţi pachetul de măsuri propus de UE şi FMI ori ne îndreptăm pe un drum "necunoscut şi periculos"

Autor: Adrian Voicu

11.02.2012, 13:15 711

Guvernul Greciei a cerut parlamentarilor sâmbătă să susţină pachetul de măsuri nepopular susţinut de UE şi FMI sau să trimită naţiunea "pe un drum necunoscut şi periculos" spre default şi izolare economică internaţională, informează Reuters.

Oficialii au atenţionat că de aceste măsuri depinde viitorul Greciei în zona euro, negând sugestiile conform cărora părăsirea zonei ar oferi o cale mai uşoară de ieşire din criză pentru Grecia.

Teoretiv, coaliţia care îl susţine pe premierul Lucas Papademos are o majoritate covârştioare, care ar trebui să poată trece pachetul de măsuri de parlament, duminică. Prin acest pachet s-ar reduce cheltuielile cu 3,3 miliarde euro în acest an, reducere de care este condiţionată primirea pachetului de salvare de 130 de miliarde de euro.

Cu toate acestea, şase membri ai cabinetului au demisionat ca reacţie la măsurile de austeritate cerute de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional ca preţ pentru noi fonduri, de care Grecia are nevoie până în martie pentru a nu intra în faliment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO