Business Internaţional

Guvernul maghiar va achiziţiona un centru comercial şi recreaţional din Budapesta

Guvernul maghiar va achiziţiona un centru comercial şi...

Autor: Bogdan Cojocaru

04.12.2017, 00:00 217

Guvernul maghiar va achiziţiona centrul cultural şi recreaţional din Budapesta Balena (traducere de la „Balna“), construit pe malul Dunării, de la consiliul local, a declarat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului, scrie Budapest Business Journal.

Guvernul va ceda după cumpărare managementul centrului  Agenţiei Ungare a Turismului. Lazar a explicat că guvernul va face public preţul de achiziţie şi programul transferului activelor imediat după semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Consiliul local al Budapestei a votat la sfârşitul lunii septembrie să scoată la vânzare Balena, nume care vine de la forma construcţiei.

Preţul minim cerut a fost stabilit la 11 miliarde de forinţi (35 de milioane de euro). Anterior, în 2015, Banca Naţională a Ungariei a spus că discută cu consiliul cumpărarea centrului comercial şi transformarea acestuia în complex educaţional şi financiar care să găzduiască centrul de vizitatori al instituţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO