Business Internaţional

Guvernul rus alocă 275 milioane dolari pentru susţinerea sectorului auto în primul semestru din 2016

Guvernul rus alocă 275 milioane dolari pentru...

Autor: Anca Dumitrescu

29.12.2015, 15:22 645

Manturov a spus într-un interviu acordat televiziunii Rossiya 24 că guvernul va prelungi măsurile adoptate de când vânzările auto au fost afectate de deprecierea puternică a rublei şi de contracţia economică declanşată de prăbuşirea preţurilor petrolului şi sancţiunile occidentale legate de conflictul din Ucraina.

Măsurile includ un program de achiziţii de maşini care oferă discount-uri persoanelor care predau vehiculele vechi, un program de casare a automobilelor şi subvenţionarea creditelor auto şi a leasingurilor.

"Premierul a decis prelungirea programului de susţinere a cererii. Deocamdată decizia a fost luată pentru prima jumătate a anului viitor, pentru circa 20 de miliarde de ruble”, a precizat Manturov.

Unele măsuri au fost introduse încă din 2013, iar programul a fost extins în 2014 şi 2015.

Vânzările de automobile noi au înregistrat cel mai mare impact în noiembrie, când au scăzut cu 42,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Europeni.

Cel mai mare producător auto din Rusia este grupul Avtovaz, controlat de alianţa Renault-Nissan.

Pe locurile următoare se află Hyundai, Renault, KIA, Toyota, Volkswagen, Nissan şi alte mărci străine, majoritarea având fabrici sau linii de asamblare în Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO