Business Internaţional

Guvernul sârb discută cu companii din Rusia şi China pentru modernizarea căilor ferate

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

05.06.2020, 00:00 80

Serbia este în discuţii cu companii ruseşti şi chineze cu privire la modernizarea unei linii feroviare care leagă capitala Belgrad de Niş (în estul ţării), a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, citat de SeeNews. Modernizarea ar permite creşterea vitezei maxime a trenurilor care circulă pe rutele respective la 200 km/h, iar negocierile sunt deja în curs cu companii active în proiectul de modernizare a secţiunii sârbe a liniei care leagă Belgradul de capitala Ungariei Budapesta, a explicat Vucic.

A fost luat în considerare şi un proiect care ar avea ca rezultat creşterea la 160 km/h a vitezei maxime pe linia de cale ferată care leagă Niş de Presevo, oraş din sud din apropierea graniţelor cu Macedonia de Nord şi Kosovo. “Ne gândim la secţiunea Belgrad-Niş care ar însemna foarte mult pentru traficul de pasageri dinspre Europa către Serbia, dar şi pentru transportul de marfă“, a spus Vucic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO