Business Internaţional

Guvernul ungar intenţionează să interzică construcţia de mall-uri. Este necesară o astfel de decizie şi în România? Cum comentaţi?

Guvernul ungar intenţionează să interzică construcţia de mall-uri. Este necesară o astfel de decizie şi în România? Cum comentaţi?

Autor: Alexandru Stefan Matei

15.08.2011, 12:09 1972

Guvernul ungar intenţionează să interzică construcţia de noi centre comerciale de mari dimensiuni, scrie Budapest Business Journal. Prin această măsură executivul ar da o gură de oxigen retailerilor de mici dimensiuni, care au pierdut constant cotă de piaţă în faţa marilor lanţuri de supermarketuri.

Măsura, propusă de opoziţie, intenţionează să impună o suprafaţă maximă de 800 de metri pătraţi pentru centrele comerciale aflate în orase de peste 100.000 de locuitori şi de 400 de metri pătraţi pentru oraşele cu o populaţie sub 100.000 de locuitori.

Cotidianul ungar mai scrie că mall-ul Corvin, ce urmează să se deschidă în Budapesta şi care va avea o suprafaţă de 65.000 de metri pătraţi, şi hypermarketul recent inaugurat de Tesco (26.000 de metri pătraţi) ar putea fi ultimele centre comerciale de mari dimensiuni deschise în Ungaria pentru o vreme dacă această lege va fi adoptată.

Guvernul argumentează că centrele comerciale de mari dimensiuni au un impact important asupra mediului înconjurător, social şi economic. În afară de efectele negative directe asupra veniturilor retailerilor de mici dimensiuni şi creşterii traficului şi peisajul urban şi calitatea vieţii din zonele unde sunt construite mall-uri au de suferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO