Business Internaţional

Guvernul ungar vrea să renunţe la intermediari pentru achiziţia de software: obiectivul este de a împiedica producătorii de software multinaţionali să profite în mod nedrept de poziţiile lor pe piaţă şi să orienteze comenzile de la stat spre parteneri de afaceri preferaţi

Guvernul ungar vrea să renunţe la intermediari pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.08.2019, 22:09 512

Guvernul Ungariei ar putea depune în septembrie un proiect de lege care i-ar permite statului să achiziţioneze licenţe software şi produse software direct de la furnizori, informează cotidianul Magyar Nemzet.

Guvernul spune că obiectivul său este de a împiedica producătorii de software multinaţionali să profite în mod nedrept de poziţiile lor pe piaţă şi să orienteze comenzile de la stat spre parteneri de afaceri preferaţi, potrivit informaţiilor obţinute de la guvern de Magyar Nemzet.

De asemenea, marjele fixe s-ar extinde la produsele de retail, ceea ce, spun persoane din interiorul industriei, va face  de asemenea ca preţurile de retail ale software-ului să scadă apreciabil.

Microsoft Ungaria a convenit recent cu Departamentul de Justiţie al SUA să plătească mai mult de 8,7 milioane de dolari penalităţi pentru soluţionarea unui caz de luare de mită care implică marje umflate pentru comenzile de la stat care au fost băgate în buzunar de intermediari.

Microsoft Ungaria a recunoscut că un executiv superior şi alţi angajaţi ai subsidiarei au participat la o schemă pentru umflarea marjelor în vânzări de licenţe software Microsoft către agenţiile guvernamentale ungare, această practică începând cel puţin din 2013 şi continuând până cel puţin în 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO