Business Internaţional

Guvernul Ungariei a extins starea de urgenţă pe fondul crizei migraţiei

Guvernul Ungariei a extins starea de urgenţă pe fondul...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

30.08.2017, 14:38 39

Starea de urgenţă rămâne în vigoare până la 7 martie 2018.

"S-a dovedit că imigraţia în masă a sporit ameninţarea terorismului în Europa, iar continuarea controlului strict al frontierelor [Ungariei] este necesară pentru a asigura securitatea poporului ungar", a declarat Zoltan Kovacs.

Parlamentul ungar a mai precizat miercuri că se opune afirmaţiei cancelarului german Angela Merkel potrivit căreia guvernul ungar "a indus în eroare" imigranţii care au sosit în ţară în septembrie 2015.

Într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, Merkel a spus că imigranţii care au plecat de la Budapesta pe jos spre graniţa austriacă în 2015 au făcut-o pentru că aşa li s-a transmis de către guvernul ungar, adăugând că "faptul că unele ţări refuză să accepte refugiaţi nu este în regulă şi contrazice spiritul Europei".

Ungaria a subliniat că, în ciuda dezacordurilor pe subiecte precum cotele obligatorii de solicitanţi de azil şi politica privind migraţia, relaţiile bilaterale cu Germania "se bazează pe respect şi apreciere reciprocă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO