Business Internaţional

Hackerii au atacat una dintre cele mai importante firme de cyber-security din SUA: Compania FireEye s-a transformat în ţinta hackerilor, care au furat instrumentele folosite pentru protecţia clienţilor

Hackerii au atacat una dintre cele mai importante firme...

Autor: Dorin Oancea

09.12.2020, 09:24 126

FireEye, una dintre cele mai mari companii de securitate cibernetică din Statele Unite, a anunţat că a fost piratată, probabil de un guvern, şi că i-a fost furat un întreg arsenal de instrumente de hacking utilizate pentru a testa apărarea clienţilor săi, relatează Reuters.

Hackingul FireEye, companie cu o serie de contracte în spaţiul de securitate naţională, atât în ​​Statele Unite, cât şi în state aliate, se numără printre cele mai semnificative atacuri din ultima perioadă. Acţiunile companiei au scăzut cu 8%.

Atacul a fost dezvăluită într-un dosar public al Securities and Exchange Commission, care îl citează pe CEO-ul Kevin Mandia. Într-o postare pe blog a companiei se spunea că instrumentele au fost furate ca parte a unei operaţiuni de hacking extrem de sofisticate, susţinute probabil de un guvern, care folosea tehnici necunoscute anterior.

Nu este clar exact când a avut loc atacul, dar o persoană familiarizată cu evenimentele a spus că firma a resetat parolele utilizatorilor în ultimele două săptămâni.

Dincolo de furtul de instrumente, hackerii păreau interesaţi şi de anumiţi clienţi FireEye: agenţiile guvernamentale.

"FBI-ul investighează incidentul, iar indicaţiile preliminare arată un actor cu un nivel ridicat de sofisticare, în concordanţă cu un stat naţional", a declarat Matt Gorham, asistent director FBI pentru Divizia Cibernetică.

Un fost oficial al Departamentului Apărării familiarizat cu cazul a declarat că Rusia se află pe primul loc de pe lista suspecţilor.

Şi alte companii de securitate cibernetică au fost piratate cu succes, inclusiv Bit9, Kaspersky Lab şi RSA.

„Scopul acestor operaţiuni este de obicei colectarea informaţiilor valoroase care îi pot ajuta să învingă contramăsurile de securitate şi să permită pirateria în întreaga lume”, a declarat Dmitri Alperovitch, cofondator şi fost director tehnologic la CrowdStrike.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO