Business Internaţional

Hackerii au pus la pământ YouTube-ul rusesc: RuTube este indisponibil de trei zile pe fondul unui atac cibernetic de amploare

Hackerii au pus la pământ YouTube-ul rusesc: RuTube...

Autor: Petru Mazilu

12.05.2022, 11:58 53

RuTube, unul dintre cele mai mari site-uri de streaming video din Rusia este indisponibil de trei zile din cauza unui atac cibernetic, anunţă Sky News.

Versiunea rusească a YouTube a fost scoasă din funcţiune luni, de Ziua Victoriei, în urma unui incident cibernetic.

Marţi, site-ul RuTube era negru şi avea un scurt mesaj pe care scria: „Atenţie! Site-ul este în curs de lucrări tehnice. Site-ul a fost atacat. În acest moment, situaţia este sub control. Datele utilizatorilor au fost salvate".

Ulterior, RuTube a anunţat pe Telegram că a fost ţinta „celui mai mare atac cibernetic" pe care l-a văzut până acum. Totuşi, echipa din spatele RuTube a negat informaţiile potrivit cărora ar fi pierdut codul sursă al site-ului.

Portalul, conceput ca un echivalent al YouTube favorabil Kremlinului, a revenit online miercuri după-amiază, deşi se încarcă încă greu.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat un flux aproape constant de atacuri cibernetice de nivel scăzut asupra site-urilor web din ambele ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO