Business Internaţional

Hackerii au pus ochii pe micile companii şi au început să le distrugă: Peste 50% dintre businessuri se închid din cauza atacurilor cibernetice

Hackerii au pus ochii pe micile companii şi au început...

Autor: Iulian Tenchiu

19.10.2019, 19:31 1300

Atacurile cibernetice au devenit rapid cea mai răspândită formă de infracţiune la nivel global. Din cauza acestora, miciile companii sunt nevoite să plătească în medie 200.000 de dolari, pentru a repara daunele produse de hackeri. Tot pe acest fond, 60% din micile bussinessuri se închid în primele şase luni de la atac, scrie CNBC.

În ultimii cinci ani, din cauza atacurilor cibernetice, companiile din întreaga lumme au fost nevoite să suporte costuri de 5.2 trilioane de dolari.

Aproximativ 43% din atacurile cibernetice sunt îndreptate către micile businessuri, una dintre ţintele favorite ale hackerilor. Situaţia este şi mai îngrijorătoare, în contextul în care doar 14% dintre companii se pot apăra în faţa agresorilor. În acest context, cei care deţin afacerea au început să facă din securitatea high-tech o prioritate.

„Infrastructurile IT moderne sunt mai complexe şi mai sofisticate ca niciodată, iar spaţiul virtual pe care trebuie să îl protejăm a crescut exponenţial. De la interacţiuni mobile la desktop, agresorii cibernetici pot lansa mii de agresiuni digitale pentru a vă compromite operaţiunile. Ceea ce e cu adevărat înfricoşător este că este nevoie doar de o singură lovitură pentru a declanşa o criză” a declarat Jesse Rothstein, Chief Technology Officer în cadrul providerului de securitate online, Extra Hop.

Mai mult decât atât, Jesse Rothstein este de părere că sistemele de securitate ale oricărei comapnii din lume vor deveni ineficiente în viitorul apropiat. Această veste impactează şi mai mult proprietarii micilor businessuri, care nu vor mai trebui să se gândească dacă vor fi victimele unui atac, ci mai degrabă vor trebui să se întrebe când va avea loc atacul, în contextul în care aceştia nu dispun de capacităţile de apărare pe care le deţin companiile mari.

Studiul firmei de securitate cibernetică Keeper Security, scoate la lumină date şi mai îngrijorătoare. Potrivit acestui studiu, în 2019, 66% din cei care deţin puterea de decizie în cadrul unei mici companii sunt de părere că ei nu vor fi niciodată ţinta unui atac cibernatic. În aceeaşi notă, 6 din 10 reprezentanţi ai companiei nu plănuiesc să vină cu un plan de apărare digitală, fapt ce evidenţiază ignoranţia şi lipsa de educaţie la nivelul consilului de administraţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO