Business Internaţional

Haga va cere o exceptare temporară de la sancţiunile UE împotriva Rusiei

Haga va cere o exceptare temporară de la sancţiunile UE...

Autor: Mediafax

25.08.2022, 19:51 633

Oraşul Haga din Olanda a anunţat că va cere o derogare temporară de la sancţiunile UE împotriva Rusiei, în timp ce se străduieşte să găsească un nou furnizor de gaze care să înlocuiască Gazprom.

Haga a declarat că a organizat o licitaţie la nivelul UE în lunile iunie şi iulie, dar nu a reuşit să atragă nicio ofertă din partea potenţialilor furnizori, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată consiliului municipal, consilierul Saskia Bruines a scris: „Vom solicita o derogare pentru acordul nostru actual până la 1 ianuarie 2023 pentru a garanta siguranţa aprovizionării şi pentru a facilita negocierile”.

Bruines s-a declarat încrezătoare că derogarea va fi acordată, deoarece Haga a îndeplinit condiţia de a organiza o licitaţie în timp util, fără un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, ea a adăugat că orice nou contract care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie ar fi semnificativ mai costisitor decât actualul acord al oraşului cu Gazprom.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene nu a comentat imediat declaraţia.

Haga este una dintre numeroasele municipalităţi olandeze care au un contract de energie cu Gazprom, dar este prima care a indicat că va cere o derogare de la sancţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO