Business Internaţional

Haos în Canada: Milioane de oameni vor primi despăgubiri pentru întreruperea internetului şi a telefoniei. Întreruperea a afectat transportul, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă

Haos în Canada: Milioane de oameni vor primi...

Autor: Petru Mazilu

13.07.2022, 11:57 190

Gigantul canadian de telefonie mobilă şi internet Rogers a anunţat că va acorda despăgubiri pentru milioane de clienţi după o întrerupere la nivel naţional săptămâna trecută, potrivit BBC.

Compania a anunţat că utilizatorii vor primi „echivalentul a cinci zile de servicii". Întreruperea, care a durat mai mult de 15 ore, a afectat şi transportul, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă.

Autorităţile de reglementare au ordonat companiei să furnizeze o explicaţie cu privire la „modul" în care s-a produs întreruperea. Rogers este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Canada, cu peste 11 milioane de abonaţi.

Directorul general al companiei, Tony Staffieri, a declarat că defecţiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreţinere în reţeaua principală". Transporturile, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă au fost afectate, iar liniile telefonice de urgenţă 911 şi bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele şi biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO