Business Internaţional

Harababura Brexit pare să nu se mai termine: Arhitectul Brexit susţine că „divorţul” nu va avea loc în viitorul apropiat

Harababura Brexit pare să nu se mai termine: Arhitectul...

Autor: Iulian Tenchiu

22.09.2019, 08:00 6335

Nigel Farage, omul care s-a aflat în spatele fenomenului Brexit, este de părere că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va amâna din nou, asta după ce Parlamentul va respinge încercarea premierului Boris Johnson de a obţine un acord comercial pe ultima sută de metri, relatează Reuters.

Supranumit de susţinătorii săi, „naşul Brexitului”, Farage a spus că ieşirea Marii Britanii, programată pentru 31 octombrie, nu mai este un eveniment cert. Motivul pentru care „divorţul” s-ar putea amâna din nou este complotul pus la cale de UE şi elita politică din Londra, al cărui scop este subminarea referendumului din 2016, atunci când peste jumătate din britanici au votat în favoarea Brexit.

În plus, Nigel Farage, a susţinut că Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare problemă, de la Războiul Civil Englez încoace. Politicianul este de părere că prin deciziile sale Boris Johnson riscă să îşi distrugă propriul partid, în încercarea de a obţine ceea ce Theresa May, predecesoarea sa în funcţia de premier, a eşuat să câştige şi anume un acord comercial între UE şi Marea Britanie.

„Pe 17 şi 18 octombrie Uniunea Europeană va pune la bătaie o ofertă privind acordul, iar Boris nu va ezita să o prezinte în Parlament înainte de data de 31 octombrie. Personal, nu cred că va reuşi să treacă. Nu cred că vom părăsi Uniunea pe 31 octombrie, iar din această cauză atunci Marea Britanie chiar va intra sub imperiul incertitudinii. Dacă va avea loc un nou referendum sau dacă se vor organiza alegeri generale, nu ma pot pronunţa” , a declarat Nigel Farage.

Iniţial, Marea Britanie trebuia să părăsească Comunitatea Europeană la data de 29 martie 2019. Totuşi, acest plan a dat greş pentru că acordul negociat de premierul din acea perioadă, Theresa May, a fost respins de trei la rând de Parlamentul Britanic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO