Business Internaţional

Harry şi Meghan nu vor mai folosi titulatura "Alteţa sa regală"

Harry şi Meghan nu vor mai folosi titulatura "Alteţa sa...

Autor: Departamentul Life

18.01.2020, 21:16 97

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura "Alteţa sa regală" şi nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunţat Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a, potrivit BBC.

Ducele şi ducesa de Sussex au anunţat şi că intenţionează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, care va rămâne locuinţa lor oficială din Marea Britanie.

Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry şi Meghan au anunţat recent că doresc să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale.

"Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina", au transmis prinţul Harry şi ducesa Meghan.

Cei doi au precizat că intenţionează să "îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord".

În comunicatul emis sâmbătă de Palatul Buckingham se arată că ducii de Sussex au înţeles că li s-a cerut să nu mai participe la angajamente regale, inclusiv la ceremonii militare ofiiale.

"Cu binecuvântarea Reginei, ducii de Sussex îşi vor păstra patronajele private şi asociaţiile", potrivit comunicatului în care se arată că "deşi nu o mai pot reprezenta formal pe Regină, ducii de Sussexes au arătat clar că vor continua să respecte valorile Majestăţii sale".

Biroul de presă de la palatul Buckingham nu a comentat privind măsurile de securitate de care vor beneficia ducii de Sussex.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.