Business Internaţional

Hemoragia de locuri de muncă din Spania se opreşte

Hemoragia de locuri de muncă din Spania se opreşte

Autor: Bogdan Cojocaru

03.06.2020, 00:00 128

Tendinţa de distrugere brutală de pe piaţa muncii din Spania cauzată de efectele economice ale pandemiei s-a inversat în luna mai, când pentru prima dată de la impunerea măsurilor de izolare au fost create mai multe locuri de muncă decât au fost desfiinţate, scrie Reuters, care citează state statistice oficiale.

Pe măsură ce restricţiile au fost relaxate treptat, luna trecută au fost create 97.462 de locuri de muncă în număr net, deşi numărul total de poziţii din ţară a fost cu 885.985 mai mic decât cel din mai 2019. Datele din lunile anterioare arată că doar în a doua jumătate a lunii martie au fost desfiinţate 900.000 de locuri de muncă. În mai, numărul şomerilor a fost cu 26.573 mai mare decât în aprilie, ceea ce reprezintă o creştere de 0,7%.

Circa 3,86 de milioane de persoane nu aveau unde să muncească. Cea mai mare parte a poziţiilor nou create au fost înregistrate în agricultură, construcţii şi servicii, sectoare care şi-au putut realua parţial activitatea în mai. În Insulele Baleare, o renumită regiune turistică, numărul de şomeri din mari este cu 92% peste cel din aceeaşi lună a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO