Business Internaţional

Hillary Clinton a câştigat alegerile primare democrate în Carolina de Sud

Hillary Clinton a câştigat alegerile primare democrate...

Autor: Roxana Maciuca

28.02.2016, 11:15 238

Clinton a obţinut victoria în Carolina de Sud cu o diferenţă majoră faţă de Bernie Sanders, primind 73,5% din voturi faţă de cele 26% ale rivalului său, după numărarea a 99% din voturi.

Fostul secretar de stat a câştigat alegerile din Nevada de săptămâna trecută cu o diferenţă de cinci puncte în faţa lui Sanders, dar şi primele alegeri din Iowa, după care a înregistrat o înfrângere uriaşă în New Hamsphire cu 22 de puncte diferenţă în favoarea lui Sanders.

Victoria obţinută de Clinton în Carolina de Sud o situează în faţa clasamentului, după ce Sanders nu a primit o susţinere prea mare din partea alegătorilor afro-americani.

Clinton a obţinut peste 80% din voturile afro-americanilor din Carolina de Sud, în timp ce, tot în cursa democraţilor pentru prezidenţialele din 2008, Obama a înregistrat un procent de 78% din partea aceleaşi comunităţi.

Săptămâna trecută, Donald Trump a câştigat alegerile primare din partea republicanilor în Carolina de Sud, obţinând 32,6% din voturi, clasându-se în faţa lui Marco Rubio (22,5%) şi Ted Cruz (22,1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO