Business Internaţional

Hillary Clinton, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile din 2016, avertizează Europa să tempereze migraţia şi să oprească populismul imediat

Hillary Clinton, contracandidatul lui Donald Trump la...

Autor: Alex Ciutacu

08.12.2018, 00:24 969

Liderii europeni trebuie să ia măsuri mai ferme pentru a controla imigraţia şi trebuie să abordeze ascensiunea populismului cu o mână mai sigură, spune Hillary Clinton, contracandidatul democrat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit CNBC.

„Cred că Europa trebuie să se ocupe de problema migraţiei pentru că asta a aprins flacăra”, a declarat Clinton pentru The Guardian.

Clinton sugerează că imigraţia a fost combustibilul care a influenţat alegătorii atât în cazul alegerii lui Donald Trump ca preşedinte cât şi în cazul votului pentru Brexit din iunie 2016.

În timp ce Europa a început să îşi revină după criza datoriilor din 2011, continentul a fost martor al unui val din ce în ce mai mare de imigranţi care fugeau de conflictele din Orientul Mijlociu, în special de războriul civil din Siria.

Cancelarul german Angela Merkel a pierdut mult capital politic încercând să menţină o politică pro-imigranţi, şi chiar a pierdut o parte din controlul guvernului în faţa unor contracandidaţi care au mizat pe populism şi pe saturaţia cetăţenilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO