Business Internaţional

Hillary Clinton, îndemnată să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie

Hillary Clinton, îndemnată să solicite renumărarea...

Autor: Olimpia Nicolae

23.11.2016, 07:51 21

Această coaliţie solicită membrilor campaniei candidatei democrate să se alăture luptei lor şi se află în curs de pregătire a unui raport ce urmează a fi distribuit membrilor comitetului congresional şi autorităţilor federale, în cursul săptămânii viitoare, informează The Guardian.

Raportul are în momentul de faţă 18 pagini şi se concentrează asupra revizuirii numărului votului în statele Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Un al doilea grup de analişti, condus de John Bonifaz, fondatorul Institutului Drepturilor Naţionale la Vot, şi profesorul Alex Halderman, directorul centrului pentru securitate computaţională şi societate al Universităţii din Michigan, ia parte la această campanie de solicitare a renumărării voturilor.

Această acţiune are loc în urma surprizei în faţa rezultatelor alegerilor din data de 8 noiembrie, şi după ce serviciile de informaţii americane au vehiculat faptul că hackeri ruşi ar putea fi vinovaţi de intervenţii în sistemele computerelor electorale şi de sustragerea emailurilor oficialilor democraşi, înaintea alegerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO