Business Internaţional

Hillary Clinton preia conducerea în sondaje pentru cursa prezidenţială din SUA

Hillary Clinton preia conducerea în sondaje pentru cursa...

Autor: Ştefan Stan

04.10.2016, 15:25 80578

Hillary Clinton a ieşit victorioasă din prima dezbatere prezidenţială cu Donald Trump, cu un avnas de 5% în sondaje.

Hillary a reuşit să mărească diferenţa dintre ea şi Donald Trump şi să câştige un avantaj şi în rândul unora dintre susţinătorii magnatului din New York, după ce şi-a consolidat imaginea de candidat mai puţin temperamental şi mai bine pregătit pentru funcţie, potrivit CNN.

Cel mai recent sondaj o plasează pe Hillary la 47%, un avans de 5% faţă de Trump (42%). Printre alţi candidaţi se numără Gary Johnson din partea partidului Libertarian, cu 7%, şi Jill Stein, din partea Partidului Verde, cu 2%.  

Avansul obţinut de Clinton se datorează în mare parte câştigurilor în sondaje în rândul bărbaţilor – Trump a trecut de la un avans de 22% la un avans de numai 5% în prezent, dar şi a unei susţineri puternice din partea persoanelor care nu susţin vreun partid tradiţional. Independenţii, care iniţial înclinau balanţa în favoarea lui Trump, şi-au mutat susţinerea înspre Hillary şi au crescut şansele de a vedea prima femeie preşedinte în SUA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO