Business Internaţional

Hilton renunţă la cheile de la camere şi introduce accesul cu smartphone-uri

Hilton renunţă la cheile de la camere şi introduce...

Autor: Cătălina Butan

29.07.2014, 17:23 616

Lanţul hotelier Hilton vrea să-şi modernizeze sistemele tehnologice din hoteluri cu tehnologii care “transformă” smartphone-urile în chei de acces în camere, scrie CNET.

Hilton a anunţat că va implementa noi tehnologii în cadrul hotelurilor sale care vor permite turiştilor să folosească smartphone-urile pe post de chei de acces. Noile tehnologii vor permite turiştilor să facă rezervări şi să-şi aleagă camera direct de pe telefoanele mobile. Până la sfârşitul acestui an, aceste tehnologii vor fi instalate în peste 4.000 de hoteluri Hilton din întreaga lume. Sistemul va funcţiona prin intermediul aplicaţiei Hilton Hhonors disponibilă pe platformele iOS şi Android.

Cea mai interesantă tehnologie anunţată este cea care permite utilizarea smartphone-urilor pentru accesul în camere. Din 2015, grupul Hilton va instala această tehnologie în hotelurile sale. Nu este însă clar deocamdată cum va funcţiona acest sistem. “În ultimii ani am testat mai multe sisteme pentru a transforma această viziune într-o realitate şi dezvoltăm tehnologii care pot fi de încredere pentru clienţii noştri şi eficiente din punct de vedere al costurilor pentru hoteluri”, a spus Christopher J.Nasseta, preşedintele şi CEO al Hilton Worldwide.

Tehnologia va fi implementată în hotelurile Hilton din SUA până la sfârşitul anului viitor şi la nivel mondial până la finalul lui 2016, potrivit estimărilor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO