Business Internaţional

Holcim negociază vânzarea subsidiarei din Ungaria

 Holcim negociază vânzarea subsidiarei din Ungaria

Autor: Daniela Stoican

19.11.2014, 19:20 340

Producătorul elveţian de materiale construcţii Holcim este în negocieri pentru a vinde subsidiara din Ungaria în condiţiile în care fuziunea cu rivalul francez Lafarge îl plasează într-o poziţie dominantă pe mai multe pieţe europene, scrie cotidianul maghiar Napi Gazdasag. În urma fuziunii va rezulta cel mai mare producător de ciment din lume.

Negocierile sunt în desfăşurare între cumpărător şi Holcim Ungaria pentru a discuta o eventuală preluare a subsidiarei maghiare. Potenţialul cumpărător este o multinaţională, iar dacă vânzarea subsidiarei va fi aprobată de compania-mamă din Elveţia, tranzacţia ar putea fi definitivată până în a doua jumătate a anului 2015.

Oficialii companiei-mame de la Zurich au confirmat că există discuţii privind vânzarea unor subsidiare străine, inclusiv cea ungară.

Printre activele pe care cei doi giganţi din industria cimentului le-au propus spre vânzare pentru a putea încheia fuziunea la nivel mondial se numără şi activele Lafarge din România, cele do­uă fabrici de ciment de la Medgidia (judeţul Constanţa) şi Hoghiz (judeţul Braşov), precum şi staţia de măcinare de la Târgu-Jiu.

Până în prezent, fuziunea a fost aprobată de şapte ţări, în condiţiile în care cei doi producători de ciment trebuie să obţină încuviinţarea unor autorităţi de reglementare din întreaga lume, potrivit Reuters. Fuziunea a fost trimisă spre aprobare Comisiei Europene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO