Business Internaţional

Hollande, preşedintele Franţei: „Nu vă mai fie frică, revenirea este aici“

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

13.03.2015, 00:03 775

Franţa trebuie să-şi regăsească încrederea în creşterea economică pentru a se rupe de frică, a declarat preşedintele francez François Hollande. El s-a angajat ca alături de premierul Manuel Valls să-i „deturneze“ pe alegătorii Frontului Naţional înainte de alegerile din departamente. Frontul Naţional este un partid populist şi naţionalist, xenofob şi antiimigraţionist care a urcat în topul preferinţelor electoratului francez în condiţiile în care Hollande şi-a pierdut masiv din popularitate pentru că n-a reuşit să vindece anemia economiei pe care o conduce.

„Suntem în acea fază a relansării în care trebuie să deschidem ochii, să nu negăm nimic din realitate, nicio problemă, ci să avem încredere în ceea ce suntem“, a declarat Hollande cu ocazia vizitei la o întreprindere exportatoare dintr-un department al cărui electorat s-ar putea orienta către spectrul politic de dreapta în alegerile din 29 martie.

Franţa este a doua economie ca mărime din zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO