Business Internaţional

Honda estimeaza vanzari de 15 milioane de motociclete

28.12.2004, 00:00 20



Compania japoneza Honda Motor, numarul unu la nivel mondial in productia de motociclete, a estimat ca vanzarile sale pe aceasta piata vor atinge 15 milioane de unitati in 2007, cu 50% mai mult decat in acest an, datorita incheierii perioadei de recesiune economica.



"Daca economia va continua sa avanseze si in urmatorii trei ani in ritmul din 2004, vanzarile noastre vor depasi 15 milioane de unitati in 2007, iar aceasta este o prognoza rezervata", a declarat Minoru Harada, director operational al departamentului de productie a motocicletelor din cadrul Honda.



Compania a anuntat ca va majora productia anuala din Indonezia cu un milion de unitati, sau 50%, va construi o noua uzina in Guangzhou, China, cu o capacitate de 700.000 de unitati pe an, si va spori capacitatea de productie a unei fabrici din India cu 150.000 de unitati. Extinderea productiei este menita sa asigure cererea pietii asiatice.



Cota de piata a companiei in Indonezia a scazut de la cel putin 60% la 52-53%, principalii beneficiari fiind Suzuki Motor si Yamaha Motor.



Compania a patruns pe pietele internationale cu mult inaintea rivalilor sai, asambland, la inceput, motociclete si apoi, cand numele sau a devenit destul de cunoscut, autoturisme.



Costurile asamblarii de motociclete reprezinta doar o zecime din cele necesitate de asamblarea autoturismelor.



Harada a adaugat ca nu se asteapta ca piata sa avanseze intr-un ritm la fel de rapid si in China, unde sunt vandute aproape o treime din totalul motocicletelor livrate la nivel mondial.



El a estimat, totusi, ca unii cumparatori chinezi vor alege motociclete de calitate mai buna, pe masura ce nivelul veniturilor lor va creste. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO