Business Internaţional

HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, anunţă tăierea a 35.000 de locuri de muncă

HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, anunţă...

Autor: Eduard Ivanovici

21.06.2020, 20:45 19551

HSBC, cea mai mare bancă britanică, anunţă că va tăia până la 35.000 de locuri de muncă, potrivit BBC.

Iniţial, conglomeratul şi-a anunţat planurile în luna februarie, însă au fost puse deoparte din cauza pandemiei de coronavirus. Mişcarea face parte dintr-un program de restructurare care urmăreşte să atingă o reducere de costuri în valoare de 3,6 miliarde de lire până în 2022.

La apogeu, banca angaja peste 300.000 de oameni, însă după criza financiară din 2008, HSBC a vândut din afaceri şi a părăsit unele ţări, printre care se numără Brazilia în 2016.

„Întrebarea pe care trebuie să o adresăm este «De ce acum?». În prezent, un număr mare din angajaţii HSBC fac sacrificii majore lucrând de acasă sau îşi asumă riscuri mergând în birouri sau în sucursalele pentru a-i ajuta pe clienţi”, a declarat Dominic Hook, preşedintele unei uniuni din Marea Britanie.

De asemenea, banca se confruntă cu o serie de schimbări politice, de vreme ce se bazează masiv pe atitudinea Chinei vis-a-vis de Hong Kong şi pe nivelul dolarului american, văzut în vremuri normale ca principala monedă de rezervă a lumii.

La începutul lunii, Mike Pompeo – Secretarul de Stat din Statele Unite – a criticat banca britanică pentru susţinerea mişcării lansate de autorităţile chineze prin care au impus o nouă legislaţie de securitate naţională în Hong Kong.

HSBC, care are sediul în Marea Britanie dar a fost înfiinţată în Hong Kong în 1865, a refuzat să comenteze observaţiile lui Pompeo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO