Business Internaţional

Hyundai devine liderul mărcilor asiatice la avansul vânzărilor din SUA

Hyundai devine liderul mărcilor asiatice la avansul vânzărilor din SUA

Autor: Radu Racu

02.04.2011, 12:38 30

Hyundai Motor, cel mai mare constructor de automobile din Coreeade Sud, a raportat o creştere de 32% a vânzărilor către piaţa dinSUA, după ce catastrofele naturale care au lovit Japonia au afectatexporturile producătorilor niponi, scrie Bloomberg.

Toyota, cel mai mare constructor din lume şi liderul în topulpreferinţelor americane pentru mărcile străine, a vândut cu 5,7%mai puţin în luna martie, în timp ce toţi ceilalţi concurenţiasiatici au înregistrat creşteri. Nissan a anunţat un avans de 27%iar Honda o creştere de 23%.

"Hyundai se pliază perfect pe ce cere piaţa americană în materiede preţ şi aspecte tehnice. Vânzările vor rămâne pe un trendputernic şi în luna aprilie. Adevarata problemă va fi capacitateade a asigura comenzile, având în vedere situaţia din Japonia", adeclarat Jack Nerad, analist al pieţei auto, la o firmă deconsultanţă din California.

Cererea pentru automobile noi a continuat să crească în SUApentru a şaptea lună consecutiv, în condiţiile în care rataşomajului a scăzut iar angajatorii continuă să înfiinţeze noilocuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO