Business Internaţional

IBM: Pandemia forţează afacerile din regiune să accelereze automatizarea

IBM: Pandemia forţează afacerile din regiune să...

Autor: Bogdan Cojocaru

29.10.2020, 00:06 544

Pandemia de COVID-19 a determinat companiile din Europa de Sud-Est să exploreze mai activ oportunităţile de automatizare a proceselor lor de business, a declarat într-un interviu pentru SeeNews Johannes Maurer, directorul general al IBM Southeast Europe.

„Înainte de COVID-19, o mulţime de proiecte-pilot de automatizare a proceselor robotice se concentrau pe automatizarea sarcinilor de rutină în procesele de back-office cu profil redus. Acum, există o nouă urgenţă de a reveni şi de a reconstrui procesele de afaceri în scopul creşterii eficienţei şi experienţei clientului“, a spus Maurer.

Roboţii pot acţiona pe baza sugestiilor inteligenţei artificiale pentru a finaliza sarcini fără întârziere, a adăugat el. Reorientarea are loc pe fondul unei creşteri puternice a interesului pentru soluţiile digitale în general.

Un sondaj realizat recent de IBM în rândul a peste 3.800 de directori din 20 de industrii şi 22 de ţări a găsit că şase companii din zece au accelerat transformarea digitală din cauza pandemiei de COVID-19. Una din concluziile analizei este că este nevoie de un nou tip de leadership, angajament şi abordări inovatoare faţă de angajaţi.

„Vedem aceeaşi tendinţă în Europa de Sud-Est: companiile caută soluţii care să le permită să fie rapide, fiabile şi competitive“, a spus Maurer. El a dat exemplul Băncii Comerciale Române, care a desfăşurat mai multe proiecte de sprijinire a plăţilor cu cardul pentru sistemul de transport public din Bucureşti.

Cu toate acestea, trecerea rapidă la munca la distanţă a deschis noi ferestre pentru infractorii cibernetici, a avertizat Maurer.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO