Business Internaţional

Idei de vacanţă: Riviera franceză. Ce puteţi vedea şi cum ar arăta un mic concediu în paradisul francez. Galerie FOTO

Idei de vacanţă: Riviera franceză. Ce puteţi vedea...
01.08.2015, 10:07 2160

Un week-end prelungit pe Riviera Franceză este întotdeauna o idee bună, dar mai ales atunci când îţi propui un itinerariu aparte, ocolind hot spot-urile înţestate de turişti gălăgioşi.

Am aterizat la Nisa într-o seară caldă de primăvară, la apus - decorul ideal pentru orice escapadă memorabilă -, şi m-am îndreptat către Grasse, capitala mondială a parfumeriei. După 30 de minute de mers cu maşina, am ajuns în faţa unei reşedinţe impunătoare, cu parfum provensal şi farmec aristocratic. Clădirea istorică din secolul al şaptesprezecelea este acum un hotel de 5 stele, La Bastide Saint Antoine, unde luxul discret şi rafinamentul à la française definesc cadrul perfect în care îţi doreşti ca timpul să se oprească. Iar după cina gourmet în restaurantul Jacques Chibois, decorat cu o binemeritată stea Michelin, am fost cucerită definitiv de acest loc şi, mai ales, de desertul cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni, zmeură şi lemongrass, din producţia locală, la fel ca toate ingredientele folosite în bucătăria de aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO