Business Internaţional

Abia ieşiţi din criză, grecii nu-şi mai riscă economia: Retailerii de mobilă, îmbrăcăminte, încălţăminte, ceasuri, bijuterii şi cei de jucării îşi deschid uşile astăzi. Peste 65.000 îşi reiau activitatea. GALERIE FOTO

Agenţia de protecţie a cetăţenilor a anunţat că peste 65.000 de companii îşi reiau activitatea, în timp ce 150.000 de muncitori trimişi în concediu fără plată se întorc la muncă.

Autor: Alex Ciutacu

11.05.2020, 14:09 793

Grecia le permite majoritatea retailerilor din ţară să se redeschidă, luni, în a doua etapă a unui plan de relaxare a retricţiilor şi de ieşire dintr-o carantină care a durat opt săptămâni, însă i-a sfătuit pe clienţi să poarte măşti atunci când merg la cumpărături, potrivit FT.

Agenţia de protecţie a cetăţenilor a anunţat că peste 65.000 de companii îşi reiau activitatea, în timp ce 150.000 de muncitori trimişi în concediu fără plată se întorc la muncă.

Magazinele de mobilă, îmbrăcăminte, încălţăminte, ceasuri, bijuterii şi cele de jucării s-au redeschis astăzi, la o săptămână după magazinele şi serviciile considerate esenţiale, în contextul în care numărul de cazuri noi a scăzut în Atena şi în alte oraşe.

Studenţii din ultimul an de liceu s-au reîntors la şcoală pentru a se pregăti de examenul de admitere la facultate ce va avea loc luna viitoare, întrucât măsurile de distanţare socială dictează clase cu maximum 15 elevi, care stau la câţiva metri unul de celălalt. Şcolile primare vor rămâne închise pentru restul anului şcolar, conform ministerului Educaţiei.

Proprietarii businessurilor şi angajaţii lor pot călători cu feribotul către insulele greceşti care erau închise non-rezidenţilor până acum, într-o mutare menită să accelereze începutul sezonului turistic.

Grecia va fi pregătită până la data 1 iulie să primească turiştii străini, dacă şi companiile aeriene vor relua cursele internaţionale, a anunţat permierul Kyriakos Mitsotakis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO