Business Internaţional

Igor Dodon a desemnat un nou ambasador al Republicii Moldova în Rusia

Igor Dodon a desemnat un nou ambasador al Republicii...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2017, 21:09 89

"Am spus deja că voi semna un decret de numire a ambasadorului doar în cazul în care candidatul apără interesele Republicii Moldova", a declarat Igor Dodon după consultările cu premierul Pavel Filip.

"Andrei Neguţa este un diplomat experimentat care îndeplineşte aceste criterii şi care a demonstrat acest lucru în mod repetat în practică", a explicat Igor Dodon.

Administraţia Republicii Moldova a dispus, miercuri, retragerea actualului ambasador în Rusia, Dumitru Braghiş, spre surprinderea Ministerului rus de Externe. Decizia de retragere a ambasadorului a fost luată de Guvernul de la Chişinău, fiind aprobată de Daniela Morari, adjunctul ministrului moldovean de Externe.

Dumitru Braghiş a fost ambasador al Rusiei începând din noiembrie 2015.

Decizia Chişinăului a generat surprindere la Ministerul rus de Externe. "Vestea este oarecum neaşteptată. Poate că întrebările despre această hotărâre trebuie adrersate Chişinăului", a reacţionat Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe. "Ambasadorul a participat la toate negocierile şi reuniunile Comisiei interguvernamentale. Am cooperat activ la nivelul ministerelor de Externe. Se bucura de respect şi era un membru influent al corpului diplomatic de la Moscova", a subliniat Karasin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO