Business Internaţional

Igor Dodon îi cere sprijinul lui Vladimir Putin

Igor Dodon îi cere sprijinul lui Vladimir Putin

Autor: Marian Avram, Mediafax

11.10.2017, 03:03 249

Potrivit lui Dodon, Republica Moldova este interesată de continuarea cooperării cu Rusia în interiorul Comunităţii Statelor Independente (CSI), dar şi în alte organizaţii internaţionale.

”I-am cerut preşedintelui Rusiei să susţină eforturile Republicii Moldova pentru a obţine statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a scris Dodon pe Facebook, după o întrevedere cu Vladimir Putin.

”Sunt încrezător că relaţiile noastre cu Rusia, principalul partener strategic al Moldovei, vor continua să se dezvolte, în pofida tuturor obstacolelor”, a precizat preşedintele de la Chişinău, adăugând că nu toată clasa politică din Republica Moldova îi apreciază eforturile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale cu Rusia.

Dodon a mai afirmat că Guvernul şi majoritatea parlamentară din Republica Moldova sunt controlate de statele occidentale, ce încearcă să deterioreze relaţiile dintre Moscova şi Chişinău.

”Am condamnat mereu orice manifestaţie anti-rusească a autorităţilor moldovene. L-am asigurat pe preşedintele Rusiei că nu voi promulga nicio lege cu caracter antirusesc”, a mai spus Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO