Business Internaţional

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova: Occidentul mereu şi-a trădat servitorii. Republica Moldova stă pe un butoi cu pulbere

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova: Occidentul...

Autor: Marian Avram, MEDIAFAX

05.04.2018, 14:43 318

Liderul de la Chişinău a precizat că Occidentul caută modalităţi de a ”agresa Rusia” pentru a o forţa să se implice în alte conflicte regionale.

”Regiunea noastră se află în primele rânduri ale unei eventuale destabilizări. Acest lucru înseamnă că o mică scânteie de destabilizare aici, legată de unionişti, spre exemplu, sau de Transnistria, ar putea conduce la o fază fierbinte, sau chiar la război. De aceea cei care la momentul de faţă, controlează Guvernul şi Parlamentul, expulzează diplomaţi ruşi şi cochetează cu SUA, o fac sau pentru a fi pe placul cuiva de dincolo de graniţe sau din lipsă de teren pentru manevră, dar o fac evident nu în interesul ţării noastre. Dar dacă acestora le-a fost pus drept scop declanşarea unui război aici pentru a aduce în această regiune şi alte forţe?”, a declarat Dodon.

”Occidentul mereu şi-a trădat servitorii. Astfel de exemple sunt foarte multe. Şi acest lucru se va produce şi la noi. Consider că, în prezent, trecem printr-o perioadă dificilă. A apărut un risc nou şi foarte sensibil pentru această regiune, în special, pentru Republica Moldova. Confruntarea dintre Vest şi Est, care s-a declanşat acum câţiva ani, a intrat, în ultimele luni, într-o fază foarte acută şi constituie un mare pericol pentru noi. Acum, stăm ca pe un butoi cu pulbere”, a subliniat preşedintele Republicii Moldova.

Dodon a adăugat ce cel mai mult este îngrijorat de încercările de a atrage Republica Moldova în ”planul geopolitic de destabilizare a Rusiei”.

”Dacă vom fi priviţi în calitate de carne de tun şi actuala guvernare a Moldovei va fi dispusă, având anumite garanţii, să accepte acest rol, care va fi ieşirea din situaţie? Noi, cetăţenii de rând, nu trebuie să permitem evenimentelor să evolueze în acest fel. Noi nu trebuie să admitem să fim puşi pe tigaie pentru că aceasta, chipurile, ar fi în interesul cuiva”, a mai spus Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO