Business Internaţional

Ilustraţii tulburătoare bazate pe mărturii ale deţinuţilor din lagărele de concentrare din Coreea de Nord. Galerie FOTO

Sursa ilustratiilor: ONU

Sursa ilustratiilor: ONU

19.02.2014, 17:23 13081
Kim Kwang-il, un supravieţuitor de 48 de ani al unui lagăr de concentrare din Coreea de Nord care a reuşit să fugă în sud în 2009, a colaborat cu mai mulţi artişti pentru a ilustra grafic regimul odios din centrele de detenţie, scrie Business Insider.
 
O parte dintre aceste desene au fost incluse în raportul recent al ONU despre crimele împotriva umanităţii comise în cea mai crudă dictatură de pe planetă.
 
"Comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de către Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii", se arată în raportul ONU, primul atât de detaliat.
 
Comisia a fost creată în mai 2013 de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva.

Între politicile care constituie crime împotriva umanităţii, potrivit definiţiilor dreptului internaţional, Comisia enumeră "exterminări, asasinate, sclavie, torturi, violuri, avorturi provocate cu forţa şi alte violenţe de natură sexuală, persecutări din motive politice, religioase, rasiale şi în funcţie de sex, transferuri forţate de populaţie, dispariţii şi acte inumane provocând în mod deliberat foamete în mod prelungit".

Ea menţionează, în anii '90, politici utilizate împotriva unor populaţii înfometate, "pentru a susţine sistemul politic, ştiind că aceste decizii agravau foametea şi moartea unei mari părţi a populaţiei".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO